← Terug naar de blogpagina

Meer succes op sociale media voor skwinkel

18 juni 2019 - De Huzaren

Najaar 2018 stonden we skwinkel met raad en daad bij voor hun sociale media. En met resultaat. We verhoogden de interactie en het bereik van hun berichten op Facebook en op Instagram.

skwinkel

De gemeente Sint-Katelijne-Waver ligt in de driehoek Mechelen – Lier – Heist-Op-Den-Berg en telt ruim 21.000 inwoners. Tevens is het de bakermat van P.R.- en communicatiebureau De Huzaren.

Enkele jaren geleden sloegen het gemeentebestuur en de handelaars er de handen in elkaar. Ze richtten de vzw Winkelpromotie Sint-Katelijne-Waver op. Onder de vlag ‘skwinkel’ organiseren ze jaarlijks heel wat acties en laten ze de gemeente opnieuw bruisen.

Maar dankzij het internet werd de wereld één groot dorp. Lokaal winkelen werd plots niet meer zo vanzelfsprekend. Hoe moeten handelaars en lokale ondernemingen daarop inspelen? Juist, door mee op de digitale kar te springen!

Tal van Katelijnse ondernemers startten één of meerdere sociale mediaprofielen op. De vzw Winkelpromotie ondersteunde hen door vanuit skwinkel hun sociale media-activiteiten extra in de kijker te zetten. Najaar 2018 schakelde skwinkel een versnelling hoger en nam het De Huzaren onder de arm.

.

Naast de dagelijkse opvolging stelde De Huzaren ook maandelijkse rapporten op. Afbeelding: fragment uit rapport.

.

Gedurende een aantal maanden stonden we skwinkel met raad en daad bij. We gaven tips en advies en beheerden mee hun sociale mediaprofielen. Die samenwerking wierp haar vruchten af, alle doelstellingen werden gehaald en overtroffen. We verhoogden het bereik van de berichten die skwinkel op hun Facebookpagina en op hun Instagramprofiel plaatste.

Zomaar iets op sociale media ‘gooien’ haalt niets uit. Facebook bijvoorbeeld zorgt ervoor dat uw ‘gratis’ berichten minder gezien worden. Facebook verkoopt immers liever advertenties. Moet de gebruiker dan per se betaalde advertenties nemen? Ja en neen.

De combinatie van enerzijds originele (niet betalende) ‘posts’ en anderzijds welgemikte en goed geplande betaalde ‘posts’ doet wonderen. Daar heb je ervaring, planning, een vlotte pen en creativiteit voor nodig. En dat alles heeft De Huzaren in huis!

.

Ook nood aan tips en advies bij het gebruik van uw sociale media?
Contacteer ons via ons contactformulier of stuur een mailtje naar stukje at huzaren punt be.

Gecategoriseerd onder : Sociale media


Tags: ,


← Terug naar de blogpagina