← Terug naar de blogpagina

Quotepisode 2: Slimme video’s, Instasucces en Attention arbitrage

31 mei 2016 - De Huzaren

Ook Huzaar Carl Dieryckx krijgt dagelijks heel wat artikels, foto’s en filmpjes over zich heen. Maar wat blijft onze digitale ‘communication trooper’ bij? Wekelijks ordent hij in Quotepisode z’n gedachtenkronkels.

Quotepisode 2

Ook de voorbije week was het terug smullen. Heel wat nieuwe brokken informatie en innovatie. Na de eerste #quotepisode is het de beurt aan #quotepisode nummer twee!

1

“Essentially, you’ll be able to see when the video gets interesting and skip there if you want.”

Ik had het vorige week over Facebook video, meer bepaald over het feit dat 85% van de kijkers jouw filmpjes zonder geluid bekijken. Maar deze quote gaat over Facebook Live video. Want sinds een paar maanden kan ook jij filmpjes livestreamen op je persoonlijk Facebook-profiel en dat is immens populair aan het worden.

Facebook Live is uitermate intelligent. Omdat Facebook-gebruikers tijdens het afspelen van een filmpje reageren op momenten die voor hen het interessantst zijn, achterhaalt Facebook welke stukjes van een videofilmpje er met kop en schouders bovenuit steken en kan het jou meteen de leukste momenten voorschotelen. Intrigerend, toch?

Bron: Facebook Live Video Engagement Graph

2

“Een instagramfoto van ons met een bekend merk kost al snel tussen de 200 en 500 euro. Het is een echte droomjob.”

Het was een ‘hot topic’ op sociale media, de voorbije week. Je boterham verdienen met het bij elkaar sprokkelen van een gigantische aanhang om ze daarna te verleiden met kiekjes van en met gesponsorde producten.

“Je ziel verkopen”, klonk het in koor. Je kan er van denken wat je wil, maar de dames in de reportage weten hoe ze het systeem kunnen gebruiken om er een mooie cent mee te verdienen.

Er is natuurlijk nog een andere kant aan dit verhaal (ziel verkopen of niet). Hoe meet je het succes van zulke ‘campagnes’? Het aantal ‘likes’ of ‘shares’? Wie kan je garanderen dat deze invloedrijke personen een kwalitatieve aanhang hebben die extra verkoop in de hand werken?

Het kan misschien extra aandacht opleveren voor uw product, maar blijf kritisch… Met 1000 ‘likes’ en evenveel reacties streel je je ego maar dat is niet hetzelfde als merkbekendheid laat staan extra verkoop.

Bron: één – Koppen – instasucces

Extraatje bij deze quote:

Scott Disick haalde recent nog de voorpagina van de populaire website Mashable door zijn onfortuinlijke Instagram-post. De invloedrijke Instagrammer poseert wel vaker bij producten die hij waarschijnlijk van haar nog pluim kent. Maar ditmaal vloog hij compleet uit de bocht. Per ongeluk publiceerde hij ook de e-mail van zijn ‘klant’ in zijn Instagram-bericht. Of zoals we zeggen: liever lui dan moe…

Bron: Scott Disick’s sponsored Instagrams reach a new low, even for him

3

“Houd in de gaten op welke communicatiekanalen mensen hun aandacht besteden en voeg daar waarde toe.”

Vorige week kwam de beau monde van de digitale sector samen in Amsterdam voor het evenement TheNextWeb Europe. Digitale beroemdheden en experts die over “the current state of digital/technology” babbelen en dat voor een publiek van ongeveer 10.000 personen, verdeeld over verschillende dagen en podia.

Ook Gary Vaynerchuk (GaryVee voor zijn fans) en Casey Neistat kwamen overgevlogen uit de US of A. Die twee zijn volledig op dreef met hun Youtube-kanaal en verzamelden allebei miljoenen kijkers op zeer korte tijd.

Vaynerchuk vertelt steeds hetzelfde verhaal: ‘attention’. Het maakt niet uit op welk medium je als bedrijf adverteert, als de modale kijker jouw advertentie niet heeft gezien, is het weggegooid geld. Houd je ogen en oren open, wees realistisch en investeer in de kanalen waar jouw publiek op dit moment – niet vorig jaar, niet volgend jaar – de meeste aandacht aan schenkt. Gezond boerenverstand noemen we zoiets…

Bron: Wat Gary Vee & Casey Neistat ons leren: visie, aandacht & innovatie

Gecategoriseerd onder : Sociale media


Tags:


← Terug naar de blogpagina